Event

Wat verwacht de CSRD

van Finance & Inkoop?

Kijk het webinar terug

Er is al veel gezegd en geschreven over de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD), die vanaf 2024 Europese organisaties verplicht om te rapporteren over hun impact op mens en milieu. Vroeg of laat krijgt elke organisatie in Nederland hiermee te maken - ook als een organisatie niet direct rapportageplichtig is. De kaders waarbinnen organisaties invulling moeten geven aan de verplichte duurzaamheidsrapportage liggen vast. Maar hoe de nieuwe wetgeving nu te vertalen naar de praktijk, dat roept nog steeds veel vragen op. Een sleutelrol ligt bij Finance en Inkoop, maar wat betekent dit concreet en hoe geeft u hier vorm aan?

 

In deze online kennissessie praat Ron Horsmans (Partner Audit Mazars & specialist in Sustainability) u bij over de laatste ontwikkelingen rondom CSRD. U krijgt inzicht in de inhoud van de ESRS-rapportagestandaarden en praktische tips hoe u kunt starten met de voorbereiding op de rapportagevereisten. Wat betekent dit voor u als finance- of inkoopprofessional en waar liggen kansen?

 

Onze collega Menno Steur (Director Technology Spendlinq) maakt u wegwijs in de vele tools en systemen die er op de markt zijn om ESG-rapportage te ondersteunen en geeft voorbeelden hoe deze in te passen in bestaande processen rondom Inkoop & Finance (Source to Pay).

 

Heeft u het webinar gemist en wilt u de opname terugkijken?

Vraag hier de link aan!

Kijk het webinar terug

Wat neemt

u mee

uit deze

kennissessie?

  • ­

U krijgt een helder beeld van de CSRD-richtlijnen, voor welke organisaties deze gelden, hoe deze zijn opgebouwd en wat de tijdslijnen zijn.

  • ­

U krijgt concrete handvatten om uw organisatie voor te bereiden op de rapportagevereisten.

  • ­

U hoort welke uitdagingen en kansen er liggen voor u als finance- of inkoopprofessional.

  • ­

U krijgt inspiratie voor de toepassing van innovatieve tools en systemen om uw duurzaamheidsdoelen te ondersteunen.

Over de

sprekers

Ron Horsmans
Partner Audit bij Mazars

Ron Horsmans is meer dan 14 jaar Partner Audit bij Mazars en gespecialiseerd in Sustainability.
Hij werkt voor een diversiteit aan klanten, van MKB tot beurs- genoteerde organisaties, maar ook maatschappelijke organisaties.
Ron is sinds 2015 lid van de werkgroep ESG bij de Nederlandse Beroepsorganisatie voor Accountants (NBA). Hij is gespecialiseerd in de controle van duurzaamheidsverslaggeving met name gericht op de verplichtingen zoals opgenomen in de Europese CSRD.

Menno Steur
Director Technology bij Spendlinq

Menno Steur heeft een brede kennis van technologische ontwikkelingen en oplossingen die de markt biedt binnen het Source to Pay-domein.
In zijn rol beoordeelt hij (nieuwe) technologie op toepasbaarheid voor onze opdrachtgevers. Menno heeft jarenlang ervaring en expertise opgedaan in verschillende rollen als product owner, implementatie consultant, value consultant en pre-sales consultant bij onder meer ABN AMRO, Bank Mendes Gans, CapGemini, Esize/Proactis en Spendlinq.

Wilt u het webinar

terugkijken?

Heeft u het webinar gemist en wilt u de opname bekijken?

Vraag hier de link aan.

 

Vragen? Neem dan contact op met

evelien.vegers@spendlinq.com

Vraag de link aan!