Event

Wat verwacht de CSRD

van Finance & Inkoop?

Meld u nu aan!

Er is al veel gezegd en geschreven over de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD), die vanaf 2024 Europese organisaties verplicht om te rapporteren over hun impact op mens en milieu. Vroeg of laat krijgt elke organisatie in Nederland hiermee te maken - ook als een organisatie niet direct rapportageplichtig is. De kaders waarbinnen organisaties invulling moeten geven aan de verplichte duurzaamheidsrapportage liggen vast. Maar hoe de nieuwe wetgeving nu te vertalen naar de praktijk, dat roept nog steeds veel vragen op. Een sleutelrol ligt bij Finance en Inkoop, maar wat betekent dit concreet en hoe geeft u hier vorm aan?

 

Om u op weg te helpen, organiseren wij op 28 februari a.s. een online kennissessie waarin wij u concrete handvatten geven om de CSRD-richtlijn in de praktijk te brengen.

 

Onze gastspreker Ron Horsmans (Partner Audit Mazars & specialist in Sustainability) praat u bij over de laatste ontwikkelingen rondom CSRD. U krijgt inzicht in de inhoud van de ESRS-rapportagestandaarden en praktische tips hoe u kunt starten met de voorbereiding op de rapportagevereisten. Wat betekent dit voor u als finance- of inkoopprofessional en waar liggen kansen?

 

Onze collega Menno Steur (Director Technology) maakt u wegwijs in de vele tools en systemen die er op de markt zijn om ESG-rapportage te ondersteunen en geeft voorbeelden hoe deze in te passen in bestaande processen rondom Inkoop & Finance (Source to Pay).

 

Uiteraard is er genoeg ruimte om uw vragen te stellen en zijn wij ook benieuwd naar uw ervaringen!

Wanneer?
Woensdag 28 februari

 

Hoe laat?
11:00 - 12:15 uur

 

Waar?
Webinar

 

Voor wie?
Dit webinar is bedoeld voor finance- & inkoop- professionals die werken bij organisaties die onder de criteria van de CSRD (gaan) vallen, of toeleverancier zijn.

 

Meld u nu aan!

Wat neemt

u mee

uit deze

kennissessie?

  • ­

U krijgt een helder beeld van de CSRD-richtlijnen, voor welke organisaties deze gelden, hoe deze zijn opgebouwd en wat de tijdslijnen zijn.

  • ­

U krijgt concrete handvatten om uw organisatie voor te bereiden op de rapportagevereisten.

  • ­

U hoort welke uitdagingen en kansen er liggen voor u als finance- of inkoopprofessional.

  • ­

U krijgt inspiratie voor de toepassing van innovatieve tools en systemen om uw duurzaamheidsdoelen te ondersteunen.

Over de

sprekers

Ron Horsmans
Partner Audit bij Mazars

Ron Horsmans is meer dan 14 jaar Partner Audit bij Mazars en gespecialiseerd in Sustainability.
Hij werkt voor een diversiteit aan klanten, van MKB tot beurs- genoteerde organisaties, maar ook maatschappelijke organisaties.
Ron is sinds 2015 lid van de werkgroep ESG bij de Nederlandse Beroepsorganisatie voor Accountants (NBA). Hij is gespecialiseerd in de controle van duurzaamheidsverslaggeving met name gericht op de verplichtingen zoals opgenomen in de Europese CSRD.

Menno Steur
Director Technology bij Spendlinq

Menno Steur heeft een brede kennis van technologische ontwikkelingen en oplossingen die de markt biedt binnen het Source to Pay-domein.
In zijn rol beoordeelt hij (nieuwe) technologie op toepasbaarheid voor onze opdrachtgevers. Menno heeft jarenlang ervaring en expertise opgedaan in verschillende rollen als product owner, implementatie consultant, value consultant en pre-sales consultant bij onder meer ABN AMRO, Bank Mendes Gans, CapGemini, Esize/Proactis en Spendlinq.

Reserveer

de datum

Bent u er ook bij? Deelname is gratis.

 

Uiteraard zijn collega’s en introducées van harte welkom!

 

Vragen? Neem dan contact op met

evelien.vegers@spendlinq.com

Meld u nu aan!