Expertise

Contract Lifecycle

Management

Verminder risico, verlaag kosten en krijg volledig inzicht in al uw leverancierscontracten

Hoe vaak gebeurt het dat leverancierscontracten onvindbaar zijn wanneer u deze nodig heeft? Hoeveel contracten worden jaarlijks stilzwijgend of automatisch verlengd? Contract Lifecycle Management (CLM) kan u een belangrijke stap verder helpen naar volledige transparantie en controle door leverancierscontracten effectief te beheren, te bewaken en te communiceren. Bovendien weet u zeker dat u de waarde van contracten maximaal benut.

Het belang van Contract Lifecycle Management

Het beste Contract Lifecycle Management-proces voor u

U besteedt veel tijd en energie aan het onderhandelen van de best mogelijke contractvoorwaarden en -condities bij uw leveranciers. Maar worden deze afspraken in de praktijk ook door iedereen in uw organisatie optimaal benut? En hoe voorkomt u dat inkopen nog steeds buiten contracten om verlopen?  Een proactieve aanpak van Contract Lifecycle Management betekent dat u leveranciersafspraken effectief en tijdig kunt bewaken, registreren en communiceren. Zo professionaliseert u de manier waarop u contracten creëert, beheert en evalueert. En niet onbelangrijk; u stimuleert het gebruik van actuele contractinformatie binnen uw organisatie.

Een ‘best in class’ Contract Lifecycle Management-proces maakt het eenvoudig om overeenkomsten op te stellen (onder andere door te werken met standaard templates) en om voorwaarden aan te passen. U kunt contractafspraken bewaken op basis van vastgestelde criteria en opzegtermijnen. Zorg dat alle contractinformatie voor de hele organisatie inzichtelijk is, waarbij u vooraf bepaalt welke (bedrijfsgevoelige) informatie u deelt met welke medewerkers. Omdat contractmanagement onlosmakelijk verbonden is met het P2P-proces en voorafgaande processen - zoals strategische inkoop en leveranciersmanagement – verdient het aanbeveling om deze processen te integreren. Alleen dan worden leveranciersafspraken maximaal benut en krijgt u inzicht in de daadwerkelijke leveranciersperformance.

De voordelen

voor uw

organisatie?

  • Alle leverancierscontracten inzichtelijk voor uw medewerkers
  • Een 'single source of truth’ voor uw contractinformatie
  • Efficiënte en transparante werkwijze en procedures
  • Actief naleven en uitvoeren van contracten
  • Voorkom ongewenste contractverlenging en bespaar op onnodige kosten

U zoekt expertise,

wij hebben de experts

Of u al onderweg bent of juist aan het begin staat van uw digitale transformatie: wij helpen u om de juiste stappen te nemen, onafhankelijk van de technologie die u gebruikt. Wij ontwerpen, implementeren en digitaliseren uw Contract Lifecycle Management-proces, zodat het werkt en blijven betrokken zodat het blijft werken.

We kennen het vakgebied als geen ander, we weten welke technologie daarvoor in de markt is en welke oplossing het beste past bij uw situatie.

Ook interessant voor u?

Uw Source to Pay

transformatie begint hier!

Wij helpen u graag verder.

Neem contact met ons op
Esther Marechal
Business Development Director